favorit att äta

En favvo här hemma sedan jag blev gravid är gazpacho. Jag har ju tidigre inte kunnat behålla någonting, bara jordgubbar  och saltgurka haha. Men min mamma tipsade mig om gazpacho som funkade för henne när hon var gravid, och jag har aldrig provat gazpacho innan så det var kul att testa. Jag kunde inte behålla det heller men, det var såå gott. Nu när jag inte har mått illa på snart 1 vecka så har jag gjort det nästan VARJE dag och jag dör så gott. Gazapcho är för er som inte vet en kall tomatsoppa. Låter enligt mig ganska äckligt men ni måste prova om ni inte har gjort det! Detta är det jag använder och hur jag gör, du måste inte ha samma ingredienser eller göra på samma sätt : ) 
 
Det du behöver är:
Ungerfär 1 stor skål (jag äter det till lunch)
 

3 mellanstora tomater
1 paprika
1 halv gurka
Basilika (från findus)
1 fjärdedels vitlök
Rödvinsvinäger
Krutonger
olivolja
1 halv grönsaksbuljong
Salt&peppar
En mixer
 
Gör såhär:

skala gurkan och kärna ur den för att soppan ska slippa bli så vattnig. Skär den sedan i små bitar och lägg i den i mixern.
Gröp ur det vattniga ur tomaterna, också för att undvika att soppan blir så lös, skär sedan upp dom i små bitar och lägg i dom i mixern med gurkan.
Skär upp hela paprikan, skär i små bitar och lägg i mixern. 
Mixa sedan ihop alla grönsaker tills det inte finns några bitar kvar. 
 
Sedan tillsätter du 1,5 msk rödvinsvinäger, 0,5 dl olivolja, den halva grönsaksbuljongen, vitlöken och basilika. Sedan mixar du allting igen i ungefär 1 min.
Sedan saltar & pepprar du, man kan även ha i lite chili också ifall man vill ha det lite mer spicy.
Mixa igen. KLART
 
Om du vill kan du använda krutonger, det gör jag och det blir så gott. Men detta tar 5 min att göra, det smakar toppen och är också helt vegansk och vegetariansk ifall man nu är det <3
 
Hoppas att ni testar detta supergoda recept. 
Vi ses!<3
 
 


 
0 kommentarer